Benodigdheden voor 24 sneeuwballetjes (of 12 sneeuwpopjes):
- 320 gram kokosrasp (ongezoet)
- 4 eetlepel kokosolie
- 4 eetlepels ongezoete kokosmelk
- 6 eetlepels ahornsiroop
- 1 theelepel vanille extract
- Snuf kaneel
- Klein beetje zout
Meng 180 gram van de kokosrasp samen met de kokosolie door elkaar in een mixer tot er een pasta ontstaat. Voeg nu de kokosmelk, ahornsiroop, vanille extract, kaneel en suiker en meng het goed door. Meng vervolgens met een spatel nog 110 gram van de kokosrasp erdoor.
Van dit mengsel maakt u 24 gelijke balletjes die u door de resterende kokosrasp rolt. De sneeuwballen moeten nu nog minimaal een uur opstijven in de koelkast en dan zijn ze klaar.
Deze gezonde sneeuwballen moeten op kamertemperatuur geserveerd worden.
Uiteraard kunt u met deze sneeuwballen ook een sneeuwpopje maken. De oogjes en een mondje kunnen met een chocoladestift op het sneeuwpopje gezet worden. Met een prikkertje maakt u het lijf en hoofd van de sneeuwpop aan elkaar. Geef dit goed aan bij de leerkracht en leerlingen zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren.
Presentatie:
Bij deze traktatie is het leuk als de gezonde sneeuwballen of sneeuwpopjes goed zichtbaar zijn. Versier een ondiepe schaal of een dienblad met slingers, eetbare glitters, sterren of sneeuwvlokken. Wanneer dit hapje rond de kerst wordt getrakteerd kunt u de traktatieschaal uiteraard ook versieren met kerst-versieringen. In de schaal of op het dienblad kunt u kokosrasp (sneeuw) als ondergrond neerleggen.
Veel plezier met het trakteren van deze gezonde traktatie!
Bron: TheKtchen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten