Benodigdheden:
- Appels
Wat te doen?:
De gedroogde appeltjes voor deze traktatie kunnen op
verschillende manieren gemaakt worden. Begin in elk geval met het schoonmaken
van de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels vervolgens in
schijfjes van zo’n 3 tot 4 mm dikte. U kunt hiervoor de appel eerst in partjes
snijden. Wanneer u het klokhuis hebt verwijderd met een appelboor kunt u ze in
mooie schijven snijden met een gat in het midden. Besprenkel de appeltjes tot
slot met wat citroensap en eventueel ook met wat kaneel.
De appeltjes op de foto zijn gedroogd door ze op
aluminiumfolie op een gaskachel te leggen die op de waakvlam staat. De
appeltjes moeten daar een hele dag liggen drogen. Halverwege de dag hebben we
ze gedraaid.
Voor appeltjes drogen in de oven, klik
op deze link.
Voor het drogen van appeltjes in de voedseldroger of
droogoven, klik
op deze link.
Voor deze traktatie hebben we appels van het appelras
Zoete Ermgaard gebruikt. Dit is een zeer zoete en stevige appel en daarom erg
geschikt om te drogen.
In dit filmpje een mooie andere variant van de
gedroogde appel in een recept van Martha Stewart. Vervang de cider voor een ander drankje wanneer u dit
trakteert aan kinderen.
Presentatie:
Deze traktatie kunt u samen met ander gedroogd fruit
presenteren aan een prikker of verstoppen in een mooi doosje. Zet de doosjes, prikkers
of andere traktaties op een mooi dienblad en de traktatie is klaar om uit te
delen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten